LAŽNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MILUJU NEPCA Gotove očas posla, a bolje skoro niste jeli
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 1 litar mleka
- 10 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g griza
- 70 g maslaca
- 1 jaje
Fil od šljiva:
- 1 kg šljiva (sveže ili smrznute)
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
Dodatno:
- 4 kašika ulja
- prezle
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Šljive očistite pa stavite u dublju posudu. Dodajte četiri kašike šećera i vanilin šećer, pa stavite na tihu vatru i pustite da se sjedine jedno pola sata dok ne postanu kaša. Zatim propržite prezle pa dodajte šećer. Skuvajte griz, pa ga sipajte i dodate mleko i šećer, uz mešanje dok se sve ne sjedini. Skinite sa ringle i umešajte maslac i jedno jaje umućeno sa vanilinim šećerom. Stavite u kalup jedan deo prezli pa pola smese griza, onda ceo fil od šljiva. Ponovo stavite griz pa onda opet prezle.
Možda vas zanima:
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
LAŽNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA Jeftine, brze i neodoljive, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, prste da poližete.
GRIZ KNEDLE SA ŠLJIVAMA Baš kao one iz bakine kuhinje, pojedu se u slast
Mekane i sočne, zamirisaće cela kuća.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA SAVRŠENA VIKEND POSLASTICA Posle ručka uz šoljicu kafe, magija u svakom zalogaju
Mekane i mirisne, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)