PILETINA U MLEKU UKUSOM BUDI SVA ČULA Ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Mekana i sočna, a bićete siti satima.

piletina u mleku
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g belog mesa
  • 2 kašike brašna
  • so
  • suvi začin
  • origano
  • kari
  • beli luk u prahu
  • 25 g maslaca ili margarina
  • 3 kašike ulja
  • 300 ml mleka
  • 150 g mariniranih šampinjona (po želji)

 

Priprema:

Isecite svaki komad piletine po dužini pa prepolovite.Onda izlupajte i posolite meso. Zatim ga dobro uvaljajte u brašno. Meso dodajte u šerpu sa zagrejanim uljem i maslacem pa propržite sa obe strane. Onda dodajte mleko i krčkajte još 10 ak minuta.Dodajte seckane marinirane pečurke i začinite, pa krčkajte još 2 do 3 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading