KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Na kraju, pospite seckanim peršunom.

piletina u sosu od pečuraka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pilećih grudi
  • 300 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike ulja
  • so 
  • biber
  • malo peršuna

Priprema:

Isecite piletinu na tanke filete pa posolite i pobiberite.Prorpžite ih na zagrejanom ulju u tiganju sa obe strane. Onda izvadite i u istom tiganju propržite seckan crni i beli luk. Dodajte seckane šampinjone i dinstajte sve dok ne puste sos. Nalijte bujon i kuvajte par minuta pa dodajte pavlaku za kuvanje.Zatim vratite meso u sos i kuvajte još 5-10 minuta da se ukusi sjedine. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading