DOMINO KOCKE SE TOPE U USTIMA Gotove za pola sata, a zbog izgleda će ih deca obožavati
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g margarina
- 50 ml vode
- 70 g šećera
- 3 velike kašike kakaa
- 2 kašike džema od kajsija
- 100 g tamne čokolade + 2 kašike ulja
- 50 g bele čokolade + 1 kašika ulja
Priprema:
Zagrejte margarin, šećer i vodu dok se ne otopi, pa dodajte kakao i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Onda skinite sa vatre i dodajte mleveni keks i džem od kajsija. Mešajte dobro dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim smesu izlijte u pleh obložen pek papirom, pa poravnajte i ostavite da se prohladi. Otopite tamnu čokoladu s uljem na pari, pa prelijte preko kolača i poravnajte. Potom otopite belu čokoladz s uljem. Špricem dekorišite kolač da izgleda kao domine, pa ga ostavite dva sata u frižideru da se stegne. Na kraju secite kolač na kocke.
Možda vas zanima:
POSNI EMBARGO KOLAČ Sastojke već imate, a savršen za iznenadne goste
Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom.
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
ČOKOLADNI KOLAČ OD KOG ĆETE MRŠAVETI Poznati kuvar se kune u njega, a mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
UKUSNIJI OD KUPOVNOG! Kinder pingvin kolač se topi u ustima kao sladoled, deca će ga obožavati!
Napravite domaću varijantu popularnog slatkiša i oduševite celu porodicu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)