ČOKOLADNI KOLAČ OD KOG ĆETE MRŠAVETI Poznati kuvar se kune u njega, a mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 120 g kajmak namaza
- 200 g čokolade od minimum 75% kakao delova
- 20 g eritritola
- 20 g kakao praha
- vanilin ekstrakt
- puter od lešnika
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.Čokoladu otopite na pari. Onda odvojite žumanca od belanaca. U jednoj posudi umutite belanca pa dodajte eritritol. Zasebno umutite žumanca pa dodajte ohlađenu čokoladu, i kajmak namaz. Zatim sjedinite obe smese.Onda dodajte malo kakao praha i vanilinog ekstrakta. Umešajte puter od lešnika. Smesu izlijte u pleh obložn pek papirom.Pecite kolač pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
STARINSKI KOLAČ JUGOSLAVIJA BUDI NOSTALGIJU A ukusom bolji od svake torte
Generacije su odrasle na njemu.
KOKOS ČIZKEJK OBARA S NOGU Kremast, jednostavan i lagan, mami na parče više
Priprema je laka, a ukus fantastičan.
DOMINO KOCKE SE TOPE U USTIMA Gotove za pola sata, a zbog izgleda će ih deca obožavati
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
ČOKOLADNE KOCKE SAVRŠENE ZA IZNENADNE GOSTE A treba vam samo 3 sastojka i 3 minuta vremena
Prave se očas posla, a tope se u ustima.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)