POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Domaćice u Bugarskoj ih prave baš ovako

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ukućani će stajati u redu za još.

posne punjene paprike
Printscreen

Potrebno je:

  • 2,5 kg crvenih paprika
  • 500 g pirinča
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • 50 ml ulja
  • 3 prstohvata mešavine bibera
  • 4 luka
  • pola kašičice soli
  • 1200 g za nadev + 4 komada paradajza za preliv 
  • 2 čena belog luka
  • 1 veza peršuna

Ovo je priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni.Operite paprike pa ih očistite od semena.Očistite, operite i sitno naseckajte crni luk, pa ga propržite na zagrejanom ulju u tiganju. Operite, oljuštite paradajz pa ga isecite na sitno. Zatim očistite, operite i sitno iseckajte peršun. Oljuštite čenove belog luka pa ih isecite na kriške. U proprženi luk dodajte mlevenu začinsku papriku pa promešajte i dodajte seckani paradajz, so, beli luk, peršun i biber miks. Onda promešajte i kuvajte 20 minuta, uz povremeno mešanje. Pirinač operite u čistoj vodi pa ga dodajte nakon 20 minuta kuvanja povrća. Zatim promešajte i kuvajte još 10 minuta, sve dok ne upije tečnost. Smesu onda sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi 10 minuta. Napunite paprike pripremljenom smesom pa ih ređajte u duboki pleh. Ostatak paradajza operite i narendajte, pa u njega dodajte litar vode i dobro promešajte.Tečnost prelijte preko paprika pa pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading