POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Domaćice u Bugarskoj ih prave baš ovako
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 2,5 kg crvenih paprika
- 500 g pirinča
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 50 ml ulja
- 3 prstohvata mešavine bibera
- 4 luka
- pola kašičice soli
- 1200 g za nadev + 4 komada paradajza za preliv
- 2 čena belog luka
- 1 veza peršuna
Ovo je priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.Operite paprike pa ih očistite od semena.Očistite, operite i sitno naseckajte crni luk, pa ga propržite na zagrejanom ulju u tiganju. Operite, oljuštite paradajz pa ga isecite na sitno. Zatim očistite, operite i sitno iseckajte peršun. Oljuštite čenove belog luka pa ih isecite na kriške. U proprženi luk dodajte mlevenu začinsku papriku pa promešajte i dodajte seckani paradajz, so, beli luk, peršun i biber miks. Onda promešajte i kuvajte 20 minuta, uz povremeno mešanje. Pirinač operite u čistoj vodi pa ga dodajte nakon 20 minuta kuvanja povrća. Zatim promešajte i kuvajte još 10 minuta, sve dok ne upije tečnost. Smesu onda sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi 10 minuta. Napunite paprike pripremljenom smesom pa ih ređajte u duboki pleh. Ostatak paradajza operite i narendajte, pa u njega dodajte litar vode i dobro promešajte.Tečnost prelijte preko paprika pa pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA HILANDARSKE PUNJENE PAPRIKE Ovako ih prave monasi
Zasitne i preukusne.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Držaće vas dugo sitim, recept je proveren a ukus savršen
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, sočne i slasne.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)