BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE GREJU SRCE I STOMAK Ukućani će stajati u redu za još
Preukusne i sočne, a bićete siti satima.
Potrebno je:
- 2 velika paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- 350 g mlevenog junećeg mesa
- 100 g pirinča
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1/2 kašičice ljute paprike
- 10 malih paprika
- 1 kašika paradajz pirea
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U vreloj vodi blanširajte paradajz pa ga oljuštite i iseckajte. Onda isecite pola crnog luka i jedan čen belog luka i stavite u posudu za pečenje sa paradajzom. Naljte ulje, pa pokrijte aluminijumskom folijom. Kratko propržite crni i beli luk pa dodajte mleveno meso i začine. Zatim kratko propržite pirinač pa prelijte vodom, pokrijte i kuvajte. Onda ga dodajte u smesu sa mesom. Paprike očistite pa ih napunite filom i poređajte u pleh obložen pek papirom. Pomešajte koncentrat paradajza sa 600 ml vode pa prelijte preko paprika. Pecite punjene paprike oko 60 do 90 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE Sočni klasik koji topi srce u svakom zalogaju
Ručak u kome će cela porodica uživati.
PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Mekane i saftaste, klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
SUVE PAPRIKE SA ORASIMA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PUNJENE SUVE PAPRIKE ZA NAJLEPŠI RUČAK Ukućani će stajati u redu za još
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)