BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE GREJU SRCE I STOMAK Ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Preukusne i sočne, a bićete siti satima.

bosanske punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 velika paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 1 crni luk
  • 350 g mlevenog junećeg mesa
  • 100 g pirinča
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 1/2 kašičice ljute paprike
  • 10 malih paprika
  • 1 kašika paradajz pirea
  • so

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U vreloj vodi blanširajte paradajz pa ga oljuštite i iseckajte. Onda isecite pola crnog luka i jedan čen belog luka i stavite u posudu za pečenje sa paradajzom. Naljte ulje, pa pokrijte aluminijumskom folijom. Kratko propržite crni i beli luk pa dodajte mleveno meso i začine. Zatim kratko propržite pirinač pa prelijte vodom, pokrijte i kuvajte. Onda ga dodajte u smesu sa mesom. Paprike očistite pa ih napunite filom i poređajte u pleh obložen pek papirom. Pomešajte koncentrat paradajza sa 600 ml vode pa prelijte preko paprika. Pecite punjene paprike oko 60 do 90 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading