GRIZ HLEB IZ TIGANJA BUDI SVA ČULA Sočan i mekan kao duša, bolji od najbolje lepinje
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 2 šolje vode
- 1 pakovanje suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 120 g griza
- 1 kašika ulja
- 480 g brašna
- 1 kašičica soli
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte vodu, kvasac, šećer, ulje, griz, brašno i so pa zamesite mekano testo. Ostavite da ga odstoji pa podelite na 2 dela i razvucite. Podmažite tiganj margarinom pa ga pospite grizom. Pecite hleb sa obe strane u tiganju na umerenoj temperaturi.
Možda vas zanima:
DOMAĆI HLEB IZ TIGANJA RAJ ZA NEPCA Uvek se jede vruć, a mekan iznutra i hrskav spolja
Samo dodajte umak ili prilog po želji.
NAJLAKŠI RECEPT ZA HLEB Ima li šta lepše od onako vrućeg i mirišljavog, tek izvađenog iz rerne!
Umesite sami hleb, mekan kao pamuk.
RUSTIČNI HLEB koji svako moze da napravi a caka je u strpljivosti (VIDEO)
ečenje hleba je u osnovi veoma jednostavan proces mešanja brašna, vode, kvasca i soli, tako da nema čega da se plašite, čak i ako ste apsolutni početnik,
PIVSKI HLEB Bez kvasca, mešenja i narastanja, a savršeno mekan!
Umesite sami hleb za tili čas.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)