IRSKE POGAČICE OD KROMPIRA Brzo i jednostavno se prave, nestaju iz vangle još brže!
Isprobajte ove neverovatno jednostavne, mekane i ukusne irske pogačice od krompira koje se prže na tiganju i tope u ustima.
Kad vam ostane pire od ručka, ne bacajte ga! Isprobajte ove neverovatno jednostavne, mekane i ukusne irske pogačice od krompira koje se prže na tiganju i tope u ustima. Sa samo četiri sastojka, bez kvasca i bez čekanja, dobićete savršen doručak, užinu ili brzinsku večeru. Hrskave spolja, mekane iznutra, biće vaša nova omiljena ideja za dane kad vam se ništa ne kuva, ali vam se jede nešto fino i toplo!
Irske pogačice od krompira
Sastojci:
2 šolje (od 250 ml) pire krompira
1 šolja brašna
3 kašike putera
so
Priprema:
Skuvani krompir izgnječite u pire, dodajte puter i so po ukusu. Dodajte brašno i mesite da dobijete kompaktno testo, koje ne sme da bude suvo. Rastanjite ga oklagijom na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 1,5 cm. Vadite malom čašom pogačice. U testu napravite rupice viljuškom i pržite na tiganju dok ne dobiju smeđu boju.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)