LAŽNE RUSKE KAPE BRŽE OD ORIGINALA Gotove dok pristavite kafu, a ukusa od kog staje pamet
Savšene za svaku svečanost, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
- 1 litar mleka
- 130 g brašna
- 170 g šećera
- 60 g gustina
- 2 kašike maslaca
- kašičica vanilin šećera
- 100 g pečenog kikirikija
- tabla čokolade (crne ili mlečne)
- kokos po želji
Priprema:
U jednoj šerpi skuvajte mleko pa dodajte šećer, brašno, gustin i vanilin šećer. Dobro mešajte dok ne dobijete smesu kao puding. Zatim skinite sa ringle i dodajte 2 kašike maslaca, pa sve dobro izmešajte. Dobijenu smesu sipajte u staklene čaše pa stavite u frižider. Potom izvadite po pola smese iz svake čaše. Valjajte svaku polovinu u naseckani pečeni kiriki. Čokoladu otopite na pari pa dodajte na vrh slatkiša koji niste uvaljali u kikiriki. Na kraju, lažne ruske kape pospite kokosom.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)