LAŽNE RUSKE KAPE BRŽE OD ORIGINALA Gotove dok pristavite kafu, a ukusa od kog staje pamet

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Savšene za svaku svečanost, gosti će biti oduševljeni.

posne ruske kape
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 litar mleka
  • 130 g brašna
  • 170 g šećera
  • 60 g gustina
  • 2 kašike maslaca
  • kašičica vanilin šećera
  • 100 g pečenog kikirikija
  • tabla čokolade (crne ili mlečne)
  • kokos po želji

Priprema:

U jednoj šerpi skuvajte mleko pa dodajte šećer, brašno, gustin i vanilin šećer. Dobro mešajte dok ne dobijete smesu kao puding. Zatim skinite sa ringle i dodajte 2 kašike maslaca, pa sve dobro izmešajte. Dobijenu smesu sipajte u staklene čaše pa stavite u frižider. Potom izvadite po pola smese iz svake čaše. Valjajte svaku polovinu u naseckani pečeni kiriki. Čokoladu otopite na pari pa dodajte na vrh slatkiša koji niste uvaljali u kikiriki. Na kraju, lažne ruske kape pospite kokosom.

Komentari (0)

Loading