BRZE POGAČICE SA SIROM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Nema ko ih ne voli
Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 150 g izdrobljenog sira
- 1 jaje za premazivanje
- susam ili kim za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno pomešajte jogurt i ulje, pa ih dodajte suvim sastojcima i umesite glatko testo. Zatim dodajte izdrobljeni sir. Razvaljajte testo na debljinu od oko 1,5 do 2 centimetra, pa čašom vadite pogačice. Poređajte ih na pleh obložen pek-papirom. Potom ih premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite pogačice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POGAČICE SA KAJMAKOM RAZVALJUJU UKUSOM I dupla mera će biti malo
Mirisne i sočne, prste da poližete.
POGAČICE SA SIROM BOLJE NEGO IZ PEKARE Ukusa da ti pamet stane
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA ZA SAVRŠENO JUTRO Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)