PILAV SA MESOM GREJE DUŠU I TELO A ukućani će stajati u redu za još
Savršenog ukusa, a bićete siti do večere.
Potrebno je:
- 4 bataka sa karabatacima
- 1 šolja (250 ml) pirinča
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 50 ml ulja
- 4 šolje vode
- so, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Luk i šargarepu naseckajte na kockice. Na zagrejanom ulju ih prodinstajte i dodajte meso. Začinite po ukusu solju, biberom, suvim biljnim začinom i dinstajte 15 minuta. Dodajte pirinač i dinstajte pet minuta, pa dolijte vodu. Kad provri, sipajte u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok meso ne omekša.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)