POSNI SLAVSKI KOLAČ Uspeva i početnicima, a mekan i sočan

Ivana Pavlović

08:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a osvaja ukusom.

posni slavski kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 g belog brašna
  • 30 g svežeg kvasca ili kesica suvog
  • 500 ml kisele vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičica soli

Priprema: 

Rernu zagrejte na 240 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom i kašikom brašna u mlakoj kiseloj vodi. Ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Zamesite testo da se ne lepi za ruke pa ga ostavite oko 40 minuta na toplom, da naraste. Zatim ponovo premesite testo pa stavite u pleh obložen pek papirom. Ostavite još 15 minuta da naraste. Pecite posni slavski kolač oko 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 240 stepeni.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading