POSNI SLAVSKI KOLAČ Uspeva i početnicima, a mekan i sočan
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
Potrebno je:
- 700 g belog brašna
- 30 g svežeg kvasca ili kesica suvog
- 500 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 240 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom i kašikom brašna u mlakoj kiseloj vodi. Ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Zamesite testo da se ne lepi za ruke pa ga ostavite oko 40 minuta na toplom, da naraste. Zatim ponovo premesite testo pa stavite u pleh obložen pek papirom. Ostavite još 15 minuta da naraste. Pecite posni slavski kolač oko 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 240 stepeni.
Možda vas zanima:
NAJMEKŠI SLAVSKI KOLAČ ZA SPASOVDAN Recept za početnike posle kog ćete zaboraviti na sve ostale
Vredi svakog uloženog truda, a gosti će biti oduševljeni.
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Ni malo ne zaostaje za originalom, a gosti će biti oduševljeni
Ukrasiće slavsku trpezu, a nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Svi će vam tražiti recept, a osvaja od prvog zalogaja, ovaj sastojak mu daje posebnu čar
Posni majonez dodaje na ukusu, po receptu bez mane.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)