LAŽNE LEDENE KOCKE SA KOKOSOM Nikad kremastije, a gotove dok pristavite kafu
Tope se u ustima.
Potrebno je:
Za krem:
- 250 g maskarponea
- 4 kašičice vanilin šećera ili 1 kašičica ekstrakta vanile
- 350 ml umućenog šlaga
- 100 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 30 g sušenog kokosa
Ostalo:
- piškote
- 250 ml kokosovog mleka (za umakanje piškota)
Za ukrašavanje:
- sušeni kokos
- prepolovljene kokos bombice
- malo seckanih lešnika
Priprema:
Maskarpone umutite sa vanilinim šećerom. Onda dodajte kondenzovano mleko i sušeni kokos, pa polako sjedinite. Zatim umešajte umućen šlag i polako promešajte da smesa ostane vazdušasta. U kokosovo mleko kratko umačite piškote pa ih poređajte na dno kalupa. Nanesite polovinu fila pa poravnajte pa opet poređajte piškote. Preostalim filom završite i dobro poravnajte. Pospite sušenim kokosom i dekorišite kokos bombicama. Stavite kolač na 4 sata u frižider da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
MAČA KOLAČ SE TOPI U USTIMA Ovakvog nema ni u najboljoj poslastičarnici
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
KREMASTI KOLAČ SA MALINAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE I dupla mera je malo
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PUDING KOLAČ SA JABUKAMA USPEVA SVIMA A ispadne nikad kremastiji
Savršen za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
KOKOS KOCKE BUDE USPOMENE SA LETOVANJA A može i dete da ih napravi
Kremaste i slatke, nema ko će im odoleti.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)