NAJBRŽA SLANA ROZEN TORTA Slavsko predjelo bez konkurencije

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.

slana rozen torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje rozen kora

 Fil:

  • 500 g krem sira 
  • 200 g pavlake
  • 200 g majoneza
  • 200 g šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g kiselih krastavčića
  • 100 g maslina
  • so
  • biber

Dekoracija:

  • 100 g kačkavalj
  • 100 g šunke
     

Priprema:

U velikoj posudi sjedinite krem sir, pavlaku i majonez dok ne dobijete glatku smesu. Onda dodajte sitno seckanu šunku, rendani kačkavalj, seckane kisele krastavčiće i masline. Promešajte dobro. Posolite i pobiberite. Zatim nanesite prvu rozen koru na tanjir za serviranje. Premažite je tankim slojem fila. Pokrijte sledećom korom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Završite sa rozen korom. Celu tortu premažite tankim slojem fila ili majoneza. Pospite rendanim kačkavaljem po vrhu i stranama torte. Dekorišite tortu seckanom šunkom, maslinama, krastavčićima ili drugim povrćem po želji. Ostavite tortu nekoliko sati u frižideru da se dobro stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading