NAJBRŽA SLANA ROZEN TORTA Slavsko predjelo bez konkurencije
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
Potrebno je:
- 1 pakovanje rozen kora
Fil:
- 500 g krem sira
- 200 g pavlake
- 200 g majoneza
- 200 g šunke
- 200 g kačkavalja
- 100 g kiselih krastavčića
- 100 g maslina
- so
- biber
Dekoracija:
- 100 g kačkavalj
- 100 g šunke
Priprema:
U velikoj posudi sjedinite krem sir, pavlaku i majonez dok ne dobijete glatku smesu. Onda dodajte sitno seckanu šunku, rendani kačkavalj, seckane kisele krastavčiće i masline. Promešajte dobro. Posolite i pobiberite. Zatim nanesite prvu rozen koru na tanjir za serviranje. Premažite je tankim slojem fila. Pokrijte sledećom korom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Završite sa rozen korom. Celu tortu premažite tankim slojem fila ili majoneza. Pospite rendanim kačkavaljem po vrhu i stranama torte. Dekorišite tortu seckanom šunkom, maslinama, krastavčićima ili drugim povrćem po želji. Ostavite tortu nekoliko sati u frižideru da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
SLANA ROZEN TORTA SE TOPI U USTIMA Najlepše slavsko predjelo koje svi vole
Gosti će biti oduševljeni.
SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.
SPANAĆ TORTA NAJUKUSNIJE SLAVSKO PREDJELO Vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta i slasna, po ukusu joj nema ravne.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)