BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM RAJ ZA NEPCA A nema čekanja da testo naraste
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 1 čaša jogurta
- 14 ravnih kašika brašna
- malo soli
- malo šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- po potrebi ulje za prženje
Priprema:
U jednoj posudi žicom umutite jaje. Onda dodajte jogurt, šećer i so, a na kraju brašno sa praškom za pecivo. Žicom sjedinite da dobijete žitku smesu. Zagrejte ulje u šerpici pa kašikom vadite smesu i pržite uštipke, sa obe strane, dok ne porumene. Zatim ih stavljajte na papirne ubruse da se ocede od viška masnoće.
Možda vas zanima:
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM Spremni za 15 minuta, a mekani kao duša i vazdušasti
Najbolje služite uz jogurt.
NEMA LEPŠEG DORUČKA! Mekani uštipci koji su na stolu za pola sata, a nestanu iz činije dok se domaćica okrene!
Ovi uštipci mogu da se jedu uz sir i suhomesnate proizvode, ali i uz slatke namaze, poput džema i krema.
POSNI UŠTIPCI SE SMAŽU U TRENU Isti kao oni bakini, brzi i vazdušasti
Najbolje služite uz ajvar.
POSNI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani i vazdušasti
Najbolje služite uz sojin jogurt.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)