KREMASTA PILEĆA SALATA SA ŠAMPINJONIMA Zaboravićete na mimozu i rusku
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
- 100 g pilećeg filea
- 100 g šampinjona
- 1 mali crni luk
- 50 g šargarepe, narendane
- 2 jajeta
- 30 g tvrdog sira
- 3 kašike majoneza
- 1 kašičica ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte pileći file oko 20 minuta, u ključaloj vodi. Onda kuvajte jaja oko 8 minuta, da budu tvrdo kuvana pa ih ohladite u hladnoj vodi. Iseckajte luk na trakice. A pečurke isecite na male kockice. Zatim propržite luk i pečurke na tihoj vatri na malo ulja. Ohladite pileći file pa ga isecite na tanke kriške. Kuvana jaja oljuštite pa ih iseckajte nožem. Narendajte sir na krupno rende. U jednu duboku posudu stavite sve sastojke, pa dodajte šargarepu. Posolite i pobiberite salatu pa umešajte majonez.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)