ROLAT SA AJVAROM POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Najlepše slavsko predjelo

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Sočan i kremast, polizaćete i prste.

rolat sa ajvarom
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 4 jaja
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli
  • 2 kašike ulja

Za fil:

  • 200 g krem sira
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 100 g kravljeg sira
  • 3-4 kašike ajvara
  • malo svežeg peršuna po želji

 

Priprema:

Umutite jaja s prstohvatom soli dok ne postanu penasta, pa postepeno dodajte brašno i ulje, pažljivo mešajući da dobijete glatku smesu. Sipajte je u pleh obložen papirom za pečenje i pecite dok kora ne porumeni. Za to vreme pripremite fil tako što ćete pomešati krem sir, rendani kačkavalj, fetu i ajvar, a po želji dodajte i sitno seckani peršun. Kada se kora ohladi, pažljivo je prenesite na radnu površinu i premažite filom, potom je urolajte i ostavite u frižideru da se stegne. Pre služenja secite rolat na tanke kriške i poslužite uz svežu salatu ili listove rukole.

Dodatak: Rolat možete poslužiti i topao, kao predjelo uz čašu belog vina ili lagani jogurt.

Komentari (0)

Loading