ROLAT SA AJVAROM POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Najlepše slavsko predjelo
Sočan i kremast, polizaćete i prste.
Potrebno je:
Za koru:
- 4 jaja
- 100 g brašna
- prstohvat soli
- 2 kašike ulja
Za fil:
- 200 g krem sira
- 100 g rendanog kačkavalja
- 100 g kravljeg sira
- 3-4 kašike ajvara
- malo svežeg peršuna po želji
Priprema:
Umutite jaja s prstohvatom soli dok ne postanu penasta, pa postepeno dodajte brašno i ulje, pažljivo mešajući da dobijete glatku smesu. Sipajte je u pleh obložen papirom za pečenje i pecite dok kora ne porumeni. Za to vreme pripremite fil tako što ćete pomešati krem sir, rendani kačkavalj, fetu i ajvar, a po želji dodajte i sitno seckani peršun. Kada se kora ohladi, pažljivo je prenesite na radnu površinu i premažite filom, potom je urolajte i ostavite u frižideru da se stegne. Pre služenja secite rolat na tanke kriške i poslužite uz svežu salatu ili listove rukole.
Dodatak: Rolat možete poslužiti i topao, kao predjelo uz čašu belog vina ili lagani jogurt.
Možda vas zanima:
SLANI ROLAT SA POVRĆEM ZA ARANĐELOVDAN Ješćete ga za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SVI TRAŽE RECEPT ZA RUSKU SALATU Vanvremenski klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Kremasta i zasitna, a svi je vole.
SLANA TORTA SA PEČENIM PAPRIKAMA Može i dete da je napravi, a razbija ukusom
Kremasta i zasitna, savršeno predjelo.
SLANA ROZEN TORTA SE TOPI U USTIMA Najlepše slavsko predjelo koje svi vole
Gosti će biti oduševljeni.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)