ČAROBAN KOLAČ OD SAMO 1 JAJETA BOLJI OD SVAKE TORTE A jeftin i brz
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
Kora:
- 1 jaje
- 1 šolja šećera
- 1 šolja mleka
- 1 šolja mlevenih oraha
- 1/2 šolje ulja
- 1 šolja brašna
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 1 puding od vanile
- šećera
- 50 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaje pa dodajte pola šolje šećera i penasto umutite mikserom. Polako sipajte mleko, ostatak šećera, ulje, mlevene orahe i na kraju kašiku po kašiku brašna koje je pomešano sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Polovinu mleka sjedinite sa šećerom, a u ostatak otopite puding. Polako dodajte u mleko na šporetu pa zakuvajte puding, sve dok se ne stegne. Zatim ostavite da se ohladi pa dodajte puter uz neprestano mućenje mikserom. Sipajte fil preko prohlađene kore. Dekorišite kolač sa malo kakaoa ili mlevenih oraha.
Možda vas zanima:
ČAROBAN KOLAČ OD JEDNOG JAJETA Jeftina poslastica iz bakine kuhinje koja će vas raspametiti
Kremast i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)