KREMASTI RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Potrebno je:
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepa
- 200 g šampinjona
- 100 g kukuruza
- 150 g pirinča
- 1 konzerva tunjevine
- so
- biber
- ulje
Priprema
Sitno seckan crni i beli luk propržite na zagrejanom ulju. Dodajte seckanu šargarepu i šampinjone, pa dinstajte oko 15 minuta. Obarite pirinač, a tunjevinu procedite od ulja. U jednu posudu stavite pirinač, pa dodajte dinstani luk sa šampinjonima, kukuruz i tunjevinu. Promešajte rižoto dobro pa začinite.
Možda vas zanima:
KREMASTI RIŽOTO SA PEČURKAMA I BILJNIM KAČKAVALJEM Posno jelo ukusa za čistu desetku
Posni ručak u kom će uživati cela porodica.
SVETOGORSKI RIŽOTO Ovako ga vekovima prave monasi na Hilandaru, jedan sastojak mu daje poseban šmek
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
RIŽOTO SA PARADAJZOM NA MEDITERANSKI NAČIN Lagano jelo koje se lako i brzo pravi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)