BANANA ROLAT SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sam, a kremast i lagan

Ivana Pavlović

08:25

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

banana rolat
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g kesten pirea
  • 100 g mlevenih oraha
  • 200 g mlevenog keksa
  • 150 g putera
  • 100 g šećera
  • 5 kašika vode
  • 1 vanilin šećer
  • 3 kašike kakaoa
  • 2 banane
  • rendana čokolada ili mrvice za posipanje

Priprema:

Stavite šećer i vodu da provre, pa dodajte kesten pire. Sklonite s vatre, umutite mikserom. Dodajte orahe, keks, kakao i istopljen puter. Sve dobro izmešajte. Rasporedite smesu kao koru debljine prsta na tacnu. Na kraj stavite banane jednu ispod druge i napravite rolat. Pospite ga rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama i stavite u frižider da se stegne. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading