KOMPLET LEPINJA PONOS ZLATIBORA Spolja hrskava a iznutra sočna, jede se prstima
Prepuna sočnog nadeva, zbog nje svaka dijeta pada u vodu.
Potrebno je:
- 4 domaće lepinje
- 8 kašika starog kajmaka
- 4 jajeta
- 6–8 kašika pretopa
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Gornje delove lepinja odsecite da dobijete „poklopac“, a donji deo izdubite za mesto za nadev. Namažite po 2 kašike starog kajmaka na svaku lepinju i razbijte jedno jaje. Viljuškom lagano pomešajte. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite lepinje 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Pečene lepinje obilno prelijte pretopom, pa vratite poklopac na vrh.
Možda vas zanima:
SLASNA UŽIČKA KOMPLET LEPINJA Napravi se lako, a pravi užitak za nepca
Savršena za doručak uz šolju jogurta.
UŽIČKA KOMPLET LEPINJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Slasni delikates koji osvaja ukusom
Umesto da idete u Užice, možete sami da napravite kod svoje kuće. Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a pojede se u slast.
NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet sa Zlatibora
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora
VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)