SPANAĆ SA MLEKOM KAO IZ RESTORANA Biće kremast i bez grudvica
Najbolje služite uz pire ili meso.
Potrebno je:
- 300 g spanaća
- 2 čena belog luka
- 1 kašika putera
- 1 kašika brašna
- 250 ml mleka
- so
- biber
Priprema:
Puter zagrejte pa dodajte sitno seckan beli luk i kratko propržite. Onda umutite brašno i mešajte pola minuta, dok se ne sjedini. U tankom mlazu dodajte mleko, uz neprestano mešanje, da se ne stvore grudvice. Dodajte seckani spanać i kuvajte 2 do 3 minuta, dok se ne zgusne. Posolite i pobiberite.
Možda vas zanima:
KREMASTI SPANAĆ BAŠ KAO IZ RESTORANA Svakim zalogajem greje dušu i telo
Samo dodajte meso ili prilog po želji.
SPANAĆ PO RECEPTU BAKA SLAĐE Kremast, lagan i zasitan, polizaćete i tanjir
Nema ko vam neće tražiti recept.
SPANAĆ SA MLEKOM Biće kremast i nikad ukusniji, a priprema je skroz jednostavna
Služite uz meso ili jelo po želji.
NAPRAVITE SAVRŠEN SPANAĆ SA MLEKOM Caka je u ovome, biće kremast i neodoljiv
Služite uz pire ili kuvani krompir.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)