KROFNE IZ RERNE PUFNASTE KAO OBLAK Nisu masne, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se peku.
Potrebno je:
- 1 kesica suvog kvasca
- 700-900 grama brašna
- 4 jajeta
- 300 ml jogurta
- 200 ml vode
- 150 g šećera
- 100 g šećera za posipanje
- cimet po ukusu
- 150 g margarina (ostavite jednu kašiku sa strane)
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u mlakoj vodi. Onda pospite brašnom pa pokrijte i pustite da nadođe. Nakon 10 minuta dodajte brašno, jaja i jogurt, otopljen margarin i šećer, pa sjedinite dobro varjačom. Ostavite sat vremena da odstoji. Zatim premesite i razvucite testo na debljinu 1,5 cm. Čašom vadite krofne pa ređajte na papir obložen pek papirom. Pecite krofne u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kada budu gotove premažitee ih otopljenim margarinom. Na kraju pospite krofne šećerom i cimetom.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)