DUBAI ŠTRUDLA ODUŠEVILA DOMAĆICE Polovina nestane dok je još u plehu
Savršen spoj tankih kora i sočnog nadeva sa pistaćima.
Potrebno je:
- 300 g tankih kora
- 150 g seckanih pistaća
- 100 g urmi
- 50 g karamelizovanih badema
- 100 g otopljenog putera
- 3-4 kašike meda
- prstohvat soli
- kašičica mlevenog kardamoma
- šećer u prahu i nekoliko komadića pistaća za dekoraciju
Priprema:
Možda vas zanima:
DUBAI ŠTRUDLA ZALUDELA DOMAĆICE NA MREŽAMA Mirisna i raskošna, a razvaljuje ukusom
Nema ko vam neće tražiti recept
DOMAĆA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA Ista kao ona bakina, sočna i mekana kao duša
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BANATSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Miris detinjstva i toplina nedeljne kuhinje u svakom zalogaju
Sočna i preukusna, a zamiriše cela kuća.
STARINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM Pravi se bez kvasca i čekanja, a zamiriše cela kuća
Mirisna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)