KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Svi će vam tražiti dodatno parče.

kuglof sa karamelom
privatna arhiva/bakina kuhinja
kuglof sa karamelom privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • korica limuna po želji
  • jedna šolja od 50 ml ulja
  • dve kašike otopljenog maslaca
  • 200 ml jogurta
  • jednu šolju od 200 g brašna
  • jedan prašak za pecivo
  • jedan puding od karamele
  • šoljica od 200 g seckanih oraha
  • jedna šoljica od 100 g suvog grožđa

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Zasebno pomešajte prosejano brašno, puding od karamele i prašak za pecivo. Špatulom sjedinite polako obe smese. Onda dodajte žumanca, ulje, otopljeni maslac, jogurt i koricu limuna. Lagano mešajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim umešajte seckane orahe i suvo grožđe. Smesu izlijte u kalup za kuglof obložen pek papirom. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Stavite 2 kašike šećera u šerpicu pa pustite da se otopi u karamel. Onda dodajte kašiku maslaca pa dobro sjedinite, Karamelom prelijte vreo kuglof.

kuglof sa karamelom privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

 

 

 

 

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading