KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- korica limuna po želji
- jedna šolja od 50 ml ulja
- dve kašike otopljenog maslaca
- 200 ml jogurta
- jednu šolju od 200 g brašna
- jedan prašak za pecivo
- jedan puding od karamele
- šoljica od 200 g seckanih oraha
- jedna šoljica od 100 g suvog grožđa
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Zasebno pomešajte prosejano brašno, puding od karamele i prašak za pecivo. Špatulom sjedinite polako obe smese. Onda dodajte žumanca, ulje, otopljeni maslac, jogurt i koricu limuna. Lagano mešajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim umešajte seckane orahe i suvo grožđe. Smesu izlijte u kalup za kuglof obložen pek papirom. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Stavite 2 kašike šećera u šerpicu pa pustite da se otopi u karamel. Onda dodajte kašiku maslaca pa dobro sjedinite, Karamelom prelijte vreo kuglof.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.
ČOKOLADNI KUGLOF Donosi vrhunsko uživanje, a uspeva svima, sa ovim receptom nema greške
Fenomenalan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
KUGLOF SA POMORANDŽAMA Sočni desert za sve svečane prilike koji će vas osvežiti u trenu
Fenomenalan i sladak, uzećete parče više.
SOČNI KUGLOF SA VIŠNJAMA Prolećni desert koji će vas oboriti s nogu, za sve važne događaje
Višnje mu daju poseban šmek.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)