ROLOVANE PRŽENICE OSTAVLJAJU BEZ DAHA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

rolovane prženice
Shutterstock

Potrebno je: 

  • 8–10 debljih kriški belog hleba
  • 50 g rendanog parmezana
  • 200–250 g sitnije sečenih šampinjona
  • pola glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 grančice majčine dušice
  • 100 g kačkavalja
  • 200 g pršute
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • so
  • sveže mleven biber
  • 1–2 kašike putera
  • 2 pune šake spanaća
  • puter za prženje

Priprema:

Propržite seckani crni luk, pasirani beli luk i seckane šampinjone, na vrelom puteru. Nakon što pečurke omekšaju dodajte spanać i još malo dinstajte. Onda skinite sa vatre, posolite i pobiberite. Zatim začinite majčinom dušicom i umešajte polovinu parmezana. Promešajte dobro pa ostavite da se ohladi. U jednoj dubljoj posudi umutite mleko, jaja i preostali parmezan. Oklagijom istanjite parčiće hleba pa ih umačite u smesu od jaja. Dodajte kašiku smese od šampinjona, štapić kačkavalja i list pršute, pa  dobro urolajte. Na kraju, svaku rolnicu umačite u smesu od jaja i mleka i pržite dok ne porumeni sa svih strana.

Komentari (0)

Loading