ROLOVANE PRŽENICE OSTAVLJAJU BEZ DAHA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 8–10 debljih kriški belog hleba
- 50 g rendanog parmezana
- 200–250 g sitnije sečenih šampinjona
- pola glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 grančice majčine dušice
- 100 g kačkavalja
- 200 g pršute
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- so
- sveže mleven biber
- 1–2 kašike putera
- 2 pune šake spanaća
- puter za prženje
Priprema:
Propržite seckani crni luk, pasirani beli luk i seckane šampinjone, na vrelom puteru. Nakon što pečurke omekšaju dodajte spanać i još malo dinstajte. Onda skinite sa vatre, posolite i pobiberite. Zatim začinite majčinom dušicom i umešajte polovinu parmezana. Promešajte dobro pa ostavite da se ohladi. U jednoj dubljoj posudi umutite mleko, jaja i preostali parmezan. Oklagijom istanjite parčiće hleba pa ih umačite u smesu od jaja. Dodajte kašiku smese od šampinjona, štapić kačkavalja i list pršute, pa dobro urolajte. Na kraju, svaku rolnicu umačite u smesu od jaja i mleka i pržite dok ne porumeni sa svih strana.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)