DRUGAČIJI OMLET SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi doručak za prave sladokusce
Mirisan i sočan, po ukusu mu nema ravnog.
Potrebno je:
- 3 jaja
- jedna srednja jabuka
- jedna supena kašika kisele pavlake
- jedna supena kašika smeđeg šećera
- dve kašičice putera
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja sa pavlakom pa ostavite sa strane. Otopite pola putera u tiganju pa dodajte cimet, jabuke i braon šećer. Zatim pržite nekoliko minuta pa stavite u tanjir da se hladi. Tiganj očistite pa u njega stavite smese jaja i pavlake. Pržite smesu par minuta pa minut pred kraj dodajte jabuke propržene sa šećerom i cimetom na sredinu tiganja. Na kraju pospite omlet šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
OMLET SA PRAZILUKOM SE SMAŽE U TRENU Isti kao onaj iz bakine kuhinje, prste da poližete
Služite toplo, uz parče hleba i paradajz.
OMLET SA RIBOM Ovako ga prave na Tajlandu, svako ko je probao uvek mu se vraća
Drugačiji, a preukusan.
TAJLANDSKI OMLET SE SMAŽE U TRENU 1 sastojak se razlikuje, a daje totalno novu dimenziju ukusu
Za doručak koji se pamti.
ŠAKŠUKA Omiljeno jelo sa Bliskog istoka koje pomera granice dobrog ukusa
Lagano i jednostavno jelo savršeno je za letnje vrućine.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)