ŠVARCVALD KOLAČ JOŠ BOLJI OD TORTE Lagan i jednostavan, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Dobićete brojne pohvale.

švarcvald kolač
Shutterstock

Potrebno je:

Za prhko testo:

  • 125 g brašna
  • 10 g gorkog kakaoa
  • navrh noža praška za pecivo
  • 50 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika likera od višanja
  •  75 g omekšalog maslaca

Za biskvit:

  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g brašna
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 25 g gustina
  • 10 g gorkog kakaoa
  • navrh noža cimeta

Za fil od višanja:

  • 1 tegla kompota od višanja
  • 250 ml soka iz kompota
  • 1 kesica želatina
  • 3 kašike likera od višanja

Za beli krem :

  • 1 kesica želatina
  • 800 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, šećere, liker od višanja i omekšali maslac. Od sastojaka zamesite prhko testo pa ga rastanjite i stavite na dno pleha. Onda ga izbockajte viljuškom. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda ostavite koru da se hladi. Jaja penasto umutite sa šećerom i vanilom pa polako dodajte brašno sa praškom za pecivo, kakaom, gustinom i cimetom. Smesu izlijte u isti pleh i pecite oko pola sata. Presecite biskvit da dobijete dve kore. Zatim ocedite višnje iz kompota pa sačuvajte 250 ml njihovog soka. 12 komada višanja odvojite za dekoraciju. Dodajte otopljeni želatin u zagrejani sok pa dodajte višnje i liker i ostavite da se prohladi. Umutite čvrsto pavlaku pa dodajte otopljeni želatin. Preko prve kore nanesite fil od višanja pa poklopite biskvitom. Premažite obilno šlagom i poklopite drugom korom. Na kraju kolač secite na kocke i svaku premažite šlagom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading