ŠVARCVALD KOLAČ JOŠ BOLJI OD TORTE Lagan i jednostavan, poćiće vam voda na usta
Dobićete brojne pohvale.
Potrebno je:
Za prhko testo:
- 125 g brašna
- 10 g gorkog kakaoa
- navrh noža praška za pecivo
- 50 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika likera od višanja
- 75 g omekšalog maslaca
Za biskvit:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 25 g gustina
- 10 g gorkog kakaoa
- navrh noža cimeta
Za fil od višanja:
- 1 tegla kompota od višanja
- 250 ml soka iz kompota
- 1 kesica želatina
- 3 kašike likera od višanja
Za beli krem :
- 1 kesica želatina
- 800 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, šećere, liker od višanja i omekšali maslac. Od sastojaka zamesite prhko testo pa ga rastanjite i stavite na dno pleha. Onda ga izbockajte viljuškom. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda ostavite koru da se hladi. Jaja penasto umutite sa šećerom i vanilom pa polako dodajte brašno sa praškom za pecivo, kakaom, gustinom i cimetom. Smesu izlijte u isti pleh i pecite oko pola sata. Presecite biskvit da dobijete dve kore. Zatim ocedite višnje iz kompota pa sačuvajte 250 ml njihovog soka. 12 komada višanja odvojite za dekoraciju. Dodajte otopljeni želatin u zagrejani sok pa dodajte višnje i liker i ostavite da se prohladi. Umutite čvrsto pavlaku pa dodajte otopljeni želatin. Preko prve kore nanesite fil od višanja pa poklopite biskvitom. Premažite obilno šlagom i poklopite drugom korom. Na kraju kolač secite na kocke i svaku premažite šlagom.
Možda vas zanima:
ŠVARCVALD KOCKE Neodoljivi desert sa višnjom koji miriše na ljubav, neponovljivog ukusa
Ako volite čuvenu tortu, ovaj kolač ćete obožavati.
ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.
ŠVARCVALD KOCKE Ako volite čuvenu nemačku poslasticu, od ovog deserta će vam poći voda na usta
Fenomenalne kocke sa višnjama, po originalnom nemačkom receptu.
PIJANA CRNKINJA Čokoladni kolač kontroverznog imena sa merama "na šolje" kome ovaj sastojak daje neodoljiv šmek
Lagan čokoladni desert mekan kao duša, u sočnom spoju sa višnjama.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)