ŠPANSKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Zbog nje se krši svaka dijeta
Svi će vam tražiti repete.
Potrebno je:
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 100 g putera
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 °C i podmažite pleh puterom. Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte omekšali puter i mleko. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, solju i cimetom, pa dodajte u smesu sa jajima. Sipajte u pleh i pecite tortu 25-30 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite da se prohladi pre sečenja.
Možda vas zanima:
TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
BINGO TORTA ZA SVE ROĐENDANE I BITNE DATUME Deci je omiljena, a vole je i odrasli
Kremasta i izdašna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PANJ TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Gotova očas posla, a deca će je obožavati
Kremasta i preukusna, bićete oduševljeni ukusom.
STARINSKA KINDER TORTA BUDI NEPCA Kremasta i brza, poćiće vam voda na usta
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)