ŠPANSKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Zbog nje se krši svaka dijeta

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Svi će vam tražiti repete.

španska torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 100 g putera
  • 2 jaja
  • 200 ml mleka
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 °C i podmažite pleh puterom. Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte omekšali puter i mleko. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, solju i cimetom, pa dodajte u smesu sa jajima. Sipajte u pleh i pecite tortu 25-30 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite da se prohladi pre sečenja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading