BANANA HLEB BOLJI OD SVAKOG KOLAČA A uspeva i potpunim početnicima
Sočan i neodoljiv, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 3 zrele banane
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 100 g putera, omekšalog
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 °C i pripremite pleh za hleb, podmažite ga puterom i pobrašnite. U činiji izgnječite banane viljuškom. Dodajte puter, jaja i vanilu, pa sve dobro sjedinite. U posebnoj činiji pomešajte brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo, sodu i so. Postepeno dodajte suve sastojke u banane i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Sipajte hleb u pripremljeni pleh i pecite 50-60 minuta. Proverite čačkalicom - treba da izađe čista.
Možda vas zanima:
BANOFI PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Gotova dok pristavite kafu, a nikad kremastija
Bićete oduševljeni ukusom.
BANOFI PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema paljenja rerne, a po ukusu joj nema ravne
Savršena za sve svečane prilike.
KOLAČ SA BANANAMA NIKAD KREMASTIJI Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SLATKI HLEB SA BANANAMA I VIŠNJAMA Jednostavni desert koji pomera granice dobrog ukusa
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)