PUDING OD STAROG HLEBA Drugačiji desert ukusa koji govori više od 1000 jezika
Jednostavan desert skupog ukusa.
Potrebno je:
- 6 kriški starog hleba
- 150 g žutog šećera
- 600 ml mleka
- 100 g putera
- 1 kašičica cimeta
- 4 jaja
Za preliv:
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
- 100 g putera
Kako pripremiti
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Isecite hleb na kockice pa stavite u vatrostalnu posudu. Zasebno pomešajte mleko, šećer i otopljeni puter pa time prelijte hleb. Izmešajte sve dobro. Zasebno umutite jaja sa cimetom pa prelijte preko hleba i opet dobro izmešajte.Pecite kolač oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Na tihoj vatri sjedinite pavlaku, šećer i puter. Preko toplog kolača sipajte preliv.
Možda vas zanima:
PITA SA PISTAĆIMA Drugačija, sočna, preukusna i jednostavna za pripremu, nema ko će joj odoleti
Pravo se brzo i lako, a pojede odmah.
PITA SA JABUKAMA Recept iz 1894.godine oduševio domaćice na mrežama, samo njega prave
Sočna i neodoljiva, uzećete parče više.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA SAVRŠENA VIKEND POSLASTICA Posle ručka uz šoljicu kafe, magija u svakom zalogaju
Mekane i mirisne, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
RAŽNJIĆI SA POVRĆEM Najbolje sa roštilja, za ručak koji se pamti
Dodajte uz salatu po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)