GRČKE LEPINJE MEKANE I VAZDUŠASTE KAO DUŠA A gotove za 15 minuta
Savršene za doručak, večeru ili kao lagana užina.
Potrebno je:
- 350 ml grčkog jogurta
- 300 g brašna
- 20 g putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- mala kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- listovi šunke
- listovi sira
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite so, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Onda dodajte brašno i zamesite glatko testo. Zatim ga razvaljajte na pola cm debljine pa podelite na 2 jednaka dela. Preko jednog dela rasporedite sir i šunku pa preklopite sa drugim delom. Onda isecite na kvadrate pa pecite lepinje oko 4 minuta, sa svake strane, sve dok ne porumene.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)