GRČKE LEPINJE MEKANE I VAZDUŠASTE KAO DUŠA A gotove za 15 minuta

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Savršene za doručak, večeru ili kao lagana užina.

grčke lepinje
Shutterstock

Potrebno je:

  • 350 ml grčkog jogurta
  • 300 g brašna
  • 20 g putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • mala kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • listovi šunke
  • listovi sira

Priprema:

U jednoj posudi sjedinite so, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Onda dodajte brašno i zamesite glatko testo.  Zatim ga razvaljajte na pola cm debljine pa podelite na 2 jednaka dela. Preko jednog dela rasporedite sir i šunku pa preklopite sa drugim delom. Onda isecite na kvadrate pa pecite lepinje oko 4 minuta, sa svake strane, sve dok ne porumene.

Komentari (0)

Loading