BRZE POSNE LEPINJE GREJU DUŠU I TELO A nema čekanja da testo naraste
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 350 ml mlake vode
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 50 ml maslinovog ulja
- vlašac
Priprema:
Od tople vode, soli, praška za pecivo, ulja i brašna zamesite glatko testo. Podelite jufku na jednake delove pa svaki razvucite oklagijom. Pecite lepinjice sa obe strane, na zagrejanom ulju na tiganju, na srednjoj temperaturi. Zatim ređajte jednu na drugu pa ih pokrijte. Na kraju ih premažite maslinovim uljem i pospite vlašcem.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Sočni i mekani kao duša, po ukusu im nema ravnih
Savršeni za doručak, uz šolju jogurta.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
NAJSOČNIJE AMERIČKE PALAČINKE Posne i vazdušaste, tope se u ustima
Dodajte med ili javorov sirup.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)