"MRŠAVA" MUSAKA BEZ MESA Recept star preko 50 godina ponovo je aktuelan

Ako nemate vremena za klasičnu musaku, probajte da napravite varijantu bez mesa koja će vas oduševiti

musaka od pečenih paprika
Shutterstock

SASTOJCI :

500 gr krompira,
200 ml mleka, 
3 jajeta
1 kašika brašna,
2~3 glavice crnog luka,
ulje za prženje,
so po ukusu,
biber, origano, aleva paprika po želji

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci. Kada se ohladi oljuštiti ga i iseći na kriške. Luk sitno iseckati i propržiti dok ne omekša. Luk i ullje staviti na dno, pa staviti jedan red krompira. Ponovo staviti luk, pa krompir. Umutiti jaja i mleko i umešati kašiku brašna, posoliti po ukusu. Dodati začine po želji. Preliti preko krompira i zapeći ga na 200 stepeni oko pola sata. 

Komentari (0)

Loading