ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
Sastojci:
1 glavica crnog luka
100 ml ulja ( ako pravite na vodi, izuzmite )
1 kašika suvog začina, so i biber
1 kg mešanog povrća, može za rusku salatu ( svo povrće može biti i sveže, ali kada se nema puno vremena ili povrća najlakše je iskoristiti već pomenutu mešavinu )
1 kašika brašna
Priprema:
Iseckati glavicu crnog luka, dodati so i ulje, pa na srednjoj vatri malo prodinstati, da zastakli, a onda naliti čašu vode i ostaviti da se još dodatno prodinsta i omekani.
Na luk dodati mešavinu povrća, naliti vode da prelije povrće i kuvati oko 30 minuta uz proveravanje količine vode. Dodavati ukoliko je potrebno vrelu vodu, da se proces kuvanja ne prekida.
Kada je povrće skuvano sami regulišete količinu vode, zavisno da li volite gušće ili redje. Na počeku je najbolje da imate manje vode, da vam se ne desi da želite manje čorbe a imate previše i onda morate da odlivate ili kuvate dok ne ispari pa tako raskuvate povrće.
Posle regulisanja količine vode u jednoj maloj posudi umutite brašno sa 100 ml vode, da nema grudvica, sklonite sa vatre lonac sa čorbom, istresite brašno i brzo mešajte.
Vratite na vatru da se kuva još 5 minuta, kako bi se brašno ukuvalo.
Na kraju možete da dosolite, dodate bibera ili začina po ukusu, peršuna ili mirodjije.
Prijatno.
ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
Komentari (0)