POSNU ŠTRUDLU SA ORASIMA NIKO NE ODBIJA Svakim zalogajem vraća u detinjstvo
Mirisna i mekana, savršeno ide uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 360 g pšeničnog glatkog brašna
- 200 g mlevenih oraha
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kesica vanilin šećera
- 150 g kristal-šećera
- 40 ml suncokretovog ulja
- 180 ml vode
- malo soli
Priprema:
Sipajte kesicu kvasca u 150 ml mlake vode pa dodajte tri velike kašike šećera, onda promešajte i ostavite 10 minuta. U drugu posudu sipajte brašno, 60 g šećera, vanilin šećer, nadošao kvasac i 35 ml ulja. Od smese umesite testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Fil:
Napravite fil od 200 g mlevenih oraha, 5 kašika šećera i 6 kašika vruće vode. Zatim podelite testo na dva dela i razvucite, pa fil od oraha ravnomerno rasporedite po njemu. Onda umotajte štrudle pa ih ostavite 45 minuta na sobnoj temperaturi. Premažite štrudle uljem. Pecite ih 30 minuta na 180 stepeni. Ostavite gotovu štrudlu da se ohladi pa je pospite šećerom u prahu i služite.
Možda vas zanima:
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Ukus tradicije i toplina doma u svakom zalogaju
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za savršen početak dana
Mirisna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula
Ukusna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
MUSAKA SA KAČKAVALJEM BUDI SVA ČULA Ni najveći gurmani joj neće odoleti
Sočna i mirisna, polizaćete i tanjir.
POSNU ŠTRUDLU SA ORASIMA NIKO NE ODBIJA Svakim zalogajem vraća u detinjstvo
Mirisna i mekana, savršeno ide uz čaj ili kafu.
MEKSIČKI BURITO NA DOMAĆI NAČIN Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a uspeva svima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
Komentari (0)