POSNU ŠTRUDLU SA ORASIMA NIKO NE ODBIJA Svakim zalogajem vraća u detinjstvo

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Mirisna i mekana, savršeno ide uz čaj ili kafu.

štrudla sa orasima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 360 g pšeničnog glatkog brašna
  • 200 g mlevenih oraha
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 150 g kristal-šećera
  • 40 ml suncokretovog ulja
  • 180 ml vode
  • malo soli

Priprema:

Sipajte kesicu kvasca u 150 ml mlake vode pa dodajte tri velike kašike šećera, onda promešajte i ostavite 10 minuta. U drugu posudu sipajte brašno, 60 g šećera, vanilin šećer, nadošao kvasac i 35 ml ulja. Od smese umesite testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Fil:

Napravite fil od 200 g mlevenih oraha, 5 kašika šećera i 6 kašika vruće vode. Zatim podelite testo na dva dela i razvucite, pa fil od oraha ravnomerno rasporedite po njemu. Onda umotajte štrudle pa ih ostavite 45 minuta na sobnoj temperaturi. Premažite štrudle uljem. Pecite ih 30 minuta na 180 stepeni. Ostavite gotovu štrudlu da se ohladi pa je pospite šećerom u prahu i služite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading