MUSAKA SA KAČKAVALJEM BUDI SVA ČULA Ni najveći gurmani joj neće odoleti

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Sočna i mirisna, polizaćete i tanjir.

musaka sa kačkavaljem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g krompira
  • 4 kuvana jaja
  • 1 jaje
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml mleka
  • 4 čena belog luka
  • 150 g kačkavalja
  • ulje, so, biber

Priprema:

Pleh ili vatrostalnu posudu premažite uljem. Krompir očistite od ljuske, isecite na kolutiće, pa ga posolite i pobiberite. Na dno pleha stavite polovinu  krompira, pa preko njega poređajte skuvana jaja isečena na kolutove. Odozgo opet stavite krompir.

U zasebnoj činijici izmutite jedno sveže jaje, jogurt, iseckani beli luk, mleko, malo soli i malo bibera. Kad se masa sjedini, prelijte je preko krompira i stavite u rernu. Pecite musaku oko 45 minuta na 200 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading