MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Zasitna i sočna, pravićete stalno.

musaka od pečenih paprika
Shutterstock

Potrebno je:

  • 12 dugačkih crvenih paprika
  • 3 jaja
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike prezli
  • 500 g mlevenog mešanog mesa
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • malo peršunovog lista
  • 2 dl kisele pavlake
  • so, biber, začini po ukusu

 

Priprema:

U rerni ispecite paprike, vruće ih stavite u posudu i poklopite da se potpare i ohlade. Oljuštite ih, izvadite semenke i posolite. Svaku papriku uvaljajte prvo u mešavinu brašna i prezli, zatim u dva umućena i posoljena jaja, pa ponovo u smesu od mrvica i brašna i ispohujte ih. Crni i beli luk iseckajte i propržite na ulju, dodajte mleveno meso, začinite i dinstajte. Pred kraj dodajte peršunov list.

Odvojte dve pohovane paprike, a u vatrostalnu posudu složite pet paprika, prekrijte izdinstanim mesom, a odozgo poređajte ostale paprike. Prelijte mešavinom jajeta i pavlake i zapecite musaku oko pola sata na 200 stepeni. Pre služenja odozgo poslažite dve pohovane paprike isečene na rezanca.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading