BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
Potrebno je:
- 1 l soka od crnog grožđa
- 250 ml soka od pomorandže
- 1 narandža, sečena na kolutove
- 1 jabuka, sečena na kriške
- 2-3 štapića cimeta
- 4-5 karanfilića
- 1 zvezdasti anis
- komadić svežeg đumbira
- 1-2 kašike meda ili javorovog sirupa
- malo limunove kore
Priprema:
Sok od grožđa pomešajte u velikoj šerpi sa sokom od pomorandže. Onda dodajte narandžu, jabuku i začine. Sve zagrejte na tihoj vatri do vrenja, ali nemojte da provri. Zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta, da se sastojci dobro spoje. Na kraju bezalkoholno vino skinite sa ringle i zasladite pa procedite.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)