POSNE PIHTIJE SE TOPE U USTIMA Sočne i mekane, i dupla mera je malo
Pravićete i kada nije post.
Potrebno je:
- 1 veća šargarepa
- 1 krompir
- 1 manja glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- nekoliko zrna bibera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 15 g agar-agara ili 2–3 kesice biljnog želatina
- 1,2 l vode
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu pa dodajte očišćenu šargarepu, krompir i crni luk presečen na pola. Onda dodajte lovorov list, so i biber u zrnu. Kuvajte 25-30 minuta, sve dok povrće ne omekša. Kuvano povrće izvadite iz vode pa procedite supu kroz cediljku. Dodajte agar agar u deo tople supe pa kuvajte još 3 minuta dok se skroz ne rastvori. Napravite želatin tako što nabubri u hladnoj vodi, pa umešajte u toplu supu. Dobro promešajte Isecite kuvanu šargarepu i krompir na tanke kolutove. Poređajte povrće i seckan beli luk u dublju posudu pa prelijte gotovom supom. Zatim ostavite da se skroz ohladi pa ostavite bar 4 sata u frižideru. Na kraju pihtije secite na kocke pa pospite peršunom ili mlevenom začinskom paprikom.
Možda vas zanima:
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
PIHTIJE OD ŠARANA ZA POČETAK BOŽIĆNOG POSTA Ručak za čistu desetku
Božićni post počinje 28.novembra 2025 i traje do Božića, 07.januara 2026.
NAJBOLJE SLAVSKE PIHTIJE Mekane, mesnate i sočne, biće iste kao one bakine
Nema ko vam neće tražiti recept.
PIHTIJE OD ŠARANA Posne i slasne, polizaćete i tanjir koliko su ukusne
Bićete oduševljeni ukusom.
PAŠTETA OD SARDINA SUPER IDE UZ TOST Zdrava i ukusna, taman za doručak
Bićete oduševljeni ukusom.
DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk
Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.
RUŽA POGAČA SA BELIM LUKOM Klasik iz bakine kuhinje koji miriše na detinjstvo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNE PIHTIJE SE TOPE U USTIMA Sočne i mekane, i dupla mera je malo
Pravićete i kada nije post.
ŠTAPIĆI SA MASLINAMA ZA UŽINU KOJA SE PAMTI Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)