POSNE PIHTIJE SE TOPE U USTIMA Sočne i mekane, i dupla mera je malo

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Pravićete i kada nije post.

posne pihtije
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 veća šargarepa
  • 1 krompir
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 lovorova lista
  • nekoliko zrna bibera
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike 
  • 15 g agar-agara ili 2–3 kesice biljnog želatina 
  • 1,2 l vode
  • peršun za dekoraciju

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu pa dodajte očišćenu šargarepu, krompir i crni luk presečen na pola. Onda dodajte lovorov list, so i biber u zrnu. Kuvajte 25-30 minuta, sve dok povrće ne omekša. Kuvano povrće izvadite iz vode pa procedite supu kroz cediljku. Dodajte agar agar u deo tople supe pa kuvajte još 3 minuta dok se skroz ne rastvori. Napravite želatin tako što nabubri u hladnoj vodi, pa umešajte u toplu supu. Dobro promešajte Isecite kuvanu šargarepu i krompir na tanke kolutove. Poređajte povrće i seckan beli luk u dublju posudu pa prelijte gotovom supom. Zatim ostavite da se skroz ohladi pa ostavite bar 4 sata u frižideru. Na kraju pihtije secite na kocke pa pospite peršunom ili mlevenom začinskom paprikom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading