KAD DOĐU DECA U GOSTE ovim mini-korpicama s piletinom i pečurkama neće odoleti
Korpice pravljene od sipkavog, neutralnog testa, napunjene pečurkama i mesom,
Korpice punjene pečurkama i mesom
Sastojci:
200 g pilećeg mesa
200 g pečuraka
1 crni luk
jaje
100 ml pavlake
100 g kačkavalja
1 dl belog vina
gotove tartalete (korpice)
ulje
so, biber
50 g rendanog kačkavalja za posipanje
Priprema:
Crni luk oljuštite i isecite na rebarca. Pečurkama odvojte šeširiće od drškica i sve sitno iseckajte. Piletinu takođe. Na malo ulja dinstajte crni luk a kad zacakli, dodajte pečurke. Kad pečurke počnu da dobijaju boju, ulijte belo vino i pustite da ispari. Začinite solju i biberom. Umutite jaja, pa dodajte rendani sir i pavlaku. Ubacite u pečurke. Na pleh obložen pek-papirom ređajte korpice s filom i kačkavaljem. Pecite 30 minuta na 160 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)