KAD DOĐU DECA U GOSTE ovim mini-korpicama s piletinom i pečurkama neće odoleti

alor.s/I. V.

11:11

Sezonski recepti 0

Korpice pravljene od sipkavog, neutralnog testa, napunjene pečurkama i mesom,

KAD DOĐU DECA U GOSTE ovim mini-korpicama s piletinom i pečurkama neće odoleti
Schutterstock

 

Korpice punjene pečurkama i mesom

 

Sastojci:

200 g pilećeg mesa

200 g pečuraka

1 crni luk

 jaje

100 ml pavlake

100 g kačkavalja

1 dl belog vina

gotove tartalete (korpice)

ulje

so, biber

50 g rendanog kačkavalja za posipanje

 

Priprema:

Crni luk oljuštite i isecite na rebarca. Pečurkama odvojte šeširiće od drškica i sve sitno iseckajte. Piletinu takođe. Na malo ulja dinstajte crni luk a kad zacakli, dodajte pečurke. Kad pečurke počnu da dobijaju boju, ulijte belo vino i pustite da ispari. Začinite solju i biberom. Umutite jaja, pa dodajte rendani sir i pavlaku. Ubacite u pečurke. Na pleh obložen pek-papirom ređajte korpice s filom i kačkavaljem. Pecite 30 minuta na 160 stepeni.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading