KAD DOĐU DECA U GOSTE ovim mini-korpicama s piletinom i pečurkama neće odoleti
Korpice pravljene od sipkavog, neutralnog testa, napunjene pečurkama i mesom,
Korpice punjene pečurkama i mesom
Sastojci:
200 g pilećeg mesa
200 g pečuraka
1 crni luk
jaje
100 ml pavlake
100 g kačkavalja
1 dl belog vina
gotove tartalete (korpice)
ulje
so, biber
50 g rendanog kačkavalja za posipanje
Priprema:
Crni luk oljuštite i isecite na rebarca. Pečurkama odvojte šeširiće od drškica i sve sitno iseckajte. Piletinu takođe. Na malo ulja dinstajte crni luk a kad zacakli, dodajte pečurke. Kad pečurke počnu da dobijaju boju, ulijte belo vino i pustite da ispari. Začinite solju i biberom. Umutite jaja, pa dodajte rendani sir i pavlaku. Ubacite u pečurke. Na pleh obložen pek-papirom ređajte korpice s filom i kačkavaljem. Pecite 30 minuta na 160 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)