Oduševite sutra goste na uskršnjem ručku gulašem od divljači serviranim u lepinji
Ovaj dekoratvini ručak može svako da pripremi a caka je dugom kuvanju mesa i istoj količini crnog luka.
Lovački gulaš u lepinji
Sastojci:
1 kg mesa od divljači (divlja svinja, jelen, srna)
1 kg crnog luka
5 čenova belog luka
300 g povrća (šargarepa, celer, peršun)
2 kašike gustog soka od paradajza
100 g slanine
3 krompira
2 dl belog vina
1 kašičica mlevene ljute paprike
3 lista lovora
so, biber
Postupak:
Kratko propržite meso na ulju, izvadite ga i stavite sa strane. U istom tiganju propržite sitno seckane crni i beli luk luk te povrće. Dodajte seckanu slaninu i proprženo meso. Promešajte, začinite i ulijte sok od paradajza. Gulaš krčkajte 2-3 sata da se crni luk potpuno raspadne. Pola sata pred kraj dodajte kockice krompira. Podesite vinom gustinu, a gotov gulaš poslužite u lepinji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)