Oduševite sutra goste na uskršnjem ručku gulašem od divljači serviranim u lepinji

alo.rs/I. V.

14:00

Sezonski recepti 0

Ovaj dekoratvini ručak može svako da pripremi a caka je dugom kuvanju mesa i istoj količini crnog luka.

Oduševite sutra goste na uskršnjem ručku gulašem od divljači serviranim u lepinji
Shutterstock

 

Lovački gulaš u lepinji

Sastojci:

1 kg mesa od divljači (divlja svinja, jelen, srna)

1 kg crnog luka

5 čenova belog luka

300 g povrća (šargarepa, celer, peršun)

2 kašike gustog soka od paradajza

100 g slanine

3 krompira

2 dl belog vina

1 kašičica mlevene ljute paprike

3 lista lovora

so, biber

Postupak:

Kratko propržite meso na ulju, izvadite ga i stavite sa strane. U istom tiganju propržite sitno seckane crni i beli luk luk te povrće. Dodajte seckanu slaninu i proprženo meso. Promešajte, začinite i ulijte sok od paradajza. Gulaš krčkajte 2-3 sata da se crni luk potpuno raspadne. Pola sata pred kraj dodajte kockice krompira. Podesite vinom gustinu, a gotov gulaš poslužite u lepinji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading