Oduševite sutra goste na uskršnjem ručku gulašem od divljači serviranim u lepinji
Ovaj dekoratvini ručak može svako da pripremi a caka je dugom kuvanju mesa i istoj količini crnog luka.
Lovački gulaš u lepinji
Sastojci:
1 kg mesa od divljači (divlja svinja, jelen, srna)
1 kg crnog luka
5 čenova belog luka
300 g povrća (šargarepa, celer, peršun)
2 kašike gustog soka od paradajza
100 g slanine
3 krompira
2 dl belog vina
1 kašičica mlevene ljute paprike
3 lista lovora
so, biber
Postupak:
Kratko propržite meso na ulju, izvadite ga i stavite sa strane. U istom tiganju propržite sitno seckane crni i beli luk luk te povrće. Dodajte seckanu slaninu i proprženo meso. Promešajte, začinite i ulijte sok od paradajza. Gulaš krčkajte 2-3 sata da se crni luk potpuno raspadne. Pola sata pred kraj dodajte kockice krompira. Podesite vinom gustinu, a gotov gulaš poslužite u lepinji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)