Savršen prolećni prilog: Aromatični pire od graška s mentom će vam ulepšati dan
Iskoristite sezonu graška za pripremu ukusnog priloga, koji odlično pristaje uz ribu i piletinu.
Pire od graška s mentom
Sastojci:
450 ml vode
300 g svežeg graška
5 g listova sveže mente
1 kašika putera
so, biber
Priprema:
Ulijte vodu u lonac, stavite na srednje jaku vatru i pričekajte da zavrije. Smanjite vatru, dodajte grašak, listiće mente i prstohvat soli pa kuvajte otprilike pet minuta, dok grašak ne omekša. Procedite grašak i pomoću štapnog miksera blendajte dok ne dobijete glatki pire. Probajte pa začinite sa solju i biberompo ukusu.
Dodajte puter u još topli pire i miješajte dok se ne rastopi. Poslužite toplo!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)