TAKO SOČAN I UKUSAN Oslić sa ZELENIM pireom je idealno jelo za vikend ručak
Pravo je jelo za vreme posta.
Oslić iz rerne i pire od graška
Za pire:
400 g smrznutog graška
sok od jednog limuna
kašičica soli
kašičica kumina
malo bibera
kockica putera (opciono)
Za oslić:
2 smrznuta fi leta oslića (oko 400g)
kora jednog limuna
grančica ruzmarina
ulje, so, biber
Priprema:
Grašak skuvajte u slanoj vodi. Kad omekša, prebacite ga u blender, pa s ostalim sastojcima izblendajte dok ne bude glatko. Proverite ukus i dodajte začine koji nedostaju. Oslić odledite i ocedite od vode. Posolite s obe strane i poređajte u plehu koji je obložen papirom za pečenje. Svako parče začinite rendanom korom limuna, sitno iseckanim ruzmarinom i biberom. Pecite u rerni 15 minuta na 190 stepeni, a onda pojačajte temperaturu da bi lepo porumenelo i pecite još 10 minuta. Očekujte da će oslić ispustiti mnogo vode.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
INTENZIVAN UKUS I MIRIS Pire od krompira odličan je prilog za svako jelo
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
PRAVI POSNI RUČAK Lep i raskošan obrok za celu porodicu
Predivno jelo koje se lako sprema.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)