TAKO SOČAN I UKUSAN Oslić sa ZELENIM pireom je idealno jelo za vikend ručak
Pravo je jelo za vreme posta.
Oslić iz rerne i pire od graška
Za pire:
400 g smrznutog graška
sok od jednog limuna
kašičica soli
kašičica kumina
malo bibera
kockica putera (opciono)
Za oslić:
2 smrznuta fi leta oslića (oko 400g)
kora jednog limuna
grančica ruzmarina
ulje, so, biber
Priprema:
Grašak skuvajte u slanoj vodi. Kad omekša, prebacite ga u blender, pa s ostalim sastojcima izblendajte dok ne bude glatko. Proverite ukus i dodajte začine koji nedostaju. Oslić odledite i ocedite od vode. Posolite s obe strane i poređajte u plehu koji je obložen papirom za pečenje. Svako parče začinite rendanom korom limuna, sitno iseckanim ruzmarinom i biberom. Pecite u rerni 15 minuta na 190 stepeni, a onda pojačajte temperaturu da bi lepo porumenelo i pecite još 10 minuta. Očekujte da će oslić ispustiti mnogo vode.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
INTENZIVAN UKUS I MIRIS Pire od krompira odličan je prilog za svako jelo
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
PRAVI POSNI RUČAK Lep i raskošan obrok za celu porodicu
Predivno jelo koje se lako sprema.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)