RUČAK NA KAŠIKU Grašak sa piletinom je lagano jelo, a odlično će vas zasititi
Ručak koji ćete imati dva dana.
Sastojci:
400 g graška (svežeg ili smrznutog)
300 g pilećeg mesa (bataci i karabataci ili file)
2 šargarepe
1 crni luk
1 kašika gustina
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica suve mirođije
Priprema:
Na malo ulja propržiti sitno iseckan luk, pa dodati piletinu. Kratko propržiti, začiniti po ukusu. Dodati iseckanu šargarepu i sipati oko litar vode. Kada provri, kuvati 15 minuta, pa dodati grašak. Dodati mirođiju i još soli po potrebi i kuvati dok meso omekša. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju i vratiti u šerpu ili ako ste stavili belo meso samo iseckajte na manje komade. Sjediniti gustin, mlevenu papriku i malo vode. Dodati u grašak i mešati da se sjesdini sa čorbom bez grudvica. Krčkati na tihoj vatri još 10 minuta.
Savet: Ako želite čorbasti grašak, dodajte više vode.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.
LAGANA I VEOMA UKUSNA Gusta čorba od graška sa parmezanom
Krem čorba od graška, začinjena parmezanom i nanom, dopašće se i onima koji ne vole ovo povrće.
JEDNOSTAVNO, ALI IMA POSEBAN ŠMEK Grašak sa lukom i slaninom
Propržena slanina daje grašku specifičnu aromu.
GRAŠAK SA MESOM PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus odličan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)