RUČAK NA KAŠIKU Grašak sa piletinom je lagano jelo, a odlično će vas zasititi
Ručak koji ćete imati dva dana.
Sastojci:
400 g graška (svežeg ili smrznutog)
300 g pilećeg mesa (bataci i karabataci ili file)
2 šargarepe
1 crni luk
1 kašika gustina
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica suve mirođije
Priprema:
Na malo ulja propržiti sitno iseckan luk, pa dodati piletinu. Kratko propržiti, začiniti po ukusu. Dodati iseckanu šargarepu i sipati oko litar vode. Kada provri, kuvati 15 minuta, pa dodati grašak. Dodati mirođiju i još soli po potrebi i kuvati dok meso omekša. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju i vratiti u šerpu ili ako ste stavili belo meso samo iseckajte na manje komade. Sjediniti gustin, mlevenu papriku i malo vode. Dodati u grašak i mešati da se sjesdini sa čorbom bez grudvica. Krčkati na tihoj vatri još 10 minuta.
Savet: Ako želite čorbasti grašak, dodajte više vode.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.
LAGANA I VEOMA UKUSNA Gusta čorba od graška sa parmezanom
Krem čorba od graška, začinjena parmezanom i nanom, dopašće se i onima koji ne vole ovo povrće.
JEDNOSTAVNO, ALI IMA POSEBAN ŠMEK Grašak sa lukom i slaninom
Propržena slanina daje grašku specifičnu aromu.
JELO NA KAŠIKU Čorba od spanaća i pirinča je zdrava, ukusna i daje snagu za ceo dan!
Može da se jede kao predjelo ili glavno jelo.
RAZLIČITE TEHNIKE FARBANJA JAJA Ispoljite kreativnost i zabavite se
Postoje različite tehnike farbanja jaja za Uskrs, a mi vam donosimo sledeće.
OSNOVNA MARINADA Slaže se sa svim vrstama mesa i ribom, a daje sočnost i mekoću
Za najbolji ukus, potrebno je da meso držite u marinadu bar sat vremena, a najbolje 2 sata pre roštiljanja.
OVA NAMIRNICA GLANCA SUDOPERU KAO LUDA Sijaće se kao ogledalo, a svi je imaju u kuhinji
Ako primenite ovaj trik sudopera će sijati kao nova.
KAKO DA BANANE TRAJU DUŽE? Ako uradite ovo biće sveže narednih 7 dana
Trik je jednostavan i efikasan a rezultatom ćete da budete oduševljeni.
ŠNENOKLE Starinska poslastica popularna zbog Milene Dravić, a topi se u ustima
Desert nastao u 19. veku u Beču. Ime potiče od nemačke reči „schneeball“, što znači „lopta snega“ i ukazuje na karakterističan izgled ovog neodoljivog slatkiša. Ako ste gledali Metlu bez drške niste mogli da ne primetite komšinicu Dušku koja je stalno nosila sa sobom šerpicu šnenokli. Kultna uloga Milene Dravić proslavila je na mrežama, ovaj starinski desert, za koji je potrebno samo 5 jednostavnih sastojaka.
Komentari (0)