RUČAK NA KAŠIKU Grašak sa piletinom je lagano jelo, a odlično će vas zasititi
Ručak koji ćete imati dva dana.

Sastojci:
400 g graška (svežeg ili smrznutog)
300 g pilećeg mesa (bataci i karabataci ili file)
2 šargarepe
1 crni luk
1 kašika gustina
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica suve mirođije
Priprema:
Na malo ulja propržiti sitno iseckan luk, pa dodati piletinu. Kratko propržiti, začiniti po ukusu. Dodati iseckanu šargarepu i sipati oko litar vode. Kada provri, kuvati 15 minuta, pa dodati grašak. Dodati mirođiju i još soli po potrebi i kuvati dok meso omekša. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju i vratiti u šerpu ili ako ste stavili belo meso samo iseckajte na manje komade. Sjediniti gustin, mlevenu papriku i malo vode. Dodati u grašak i mešati da se sjesdini sa čorbom bez grudvica. Krčkati na tihoj vatri još 10 minuta.
Savet: Ako želite čorbasti grašak, dodajte više vode.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)