RUČAK NA KAŠIKU Grašak sa piletinom je lagano jelo, a odlično će vas zasititi

Trpeza/ V.V.

12:00

Sezonski recepti 0

Ručak koji ćete imati dva dana.

RUČAK NA KAŠIKU Grašak sa piletinom je lagano jelo, a odlično će vas zasititi
Shutterstock

Sastojci:

400 g graška (svežeg ili smrznutog)

300 g pilećeg mesa (bataci i karabataci ili file)

2 šargarepe

1 crni luk

1 kašika gustina

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica suve mirođije

Priprema:

Na malo ulja propržiti sitno iseckan luk, pa dodati piletinu. Kratko propržiti, začiniti po ukusu. Dodati iseckanu šargarepu i sipati oko litar vode. Kada provri, kuvati 15 minuta, pa dodati grašak. Dodati mirođiju i još soli po potrebi i kuvati dok meso omekša. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju i vratiti u šerpu ili ako ste stavili belo meso samo iseckajte na manje komade. Sjediniti gustin, mlevenu papriku i malo vode. Dodati u grašak i mešati da se sjesdini sa čorbom bez grudvica. Krčkati na tihoj vatri još 10 minuta.

Savet: Ako želite čorbasti grašak, dodajte više vode.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

šnenokle

ŠNENOKLE Starinska poslastica popularna zbog Milene Dravić, a topi se u ustima

17:00

17 april, 2024

Sezonski recepti

Desert nastao u 19. veku u Beču. Ime potiče od nemačke reči „schneeball“, što znači „lopta snega“ i ukazuje na karakterističan izgled ovog neodoljivog slatkiša. Ako ste gledali Metlu bez drške niste mogli da ne primetite komšinicu Dušku koja je stalno nosila sa sobom šerpicu šnenokli. Kultna uloga Milene Dravić proslavila je na mrežama, ovaj starinski desert, za koji je potrebno samo 5 jednostavnih sastojaka.

Komentari (0)

Loading