Terijaki sos odličan je umak kada pripremate tuneu, piletinu, ali i losos
Fino hrskavo meso lososa u ovom jelu odlično paše uz slatko-slani terijaki sos.
Losos u terijaki sosu
Sastojci:
1 kašika med
1 kašika pirinčanog sirćeta
4 kašike belog luka
1 kašika mlevenog đumbira
1 kašika susamovog ulja
6 fileta lososa
450 g prokelja
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
220 g šitake pečuraka
2 kašike terijaki sosa
Priprema:
Zagrejte rernu na 230 ˚C i stavite rešetku u sredinu. U činiji pomešajte terijaki sos, med, sirće, 1 kašičicu belog luka, đumbir i 1 kašiku maslonovog ulja. Dobijenom marinadom premažite filete lososa i marinirajte 15 minuta. U drugoj posudi pomešajte prokeljsa 1,5 kašičice belog luka, ½ kašike maslinovog ulja, ¼ kašičice soli i bibera. Nauljite pleh sa malo maslinovog ulja. Prokelj poređajte u jednom sloj i pecite dok ne porumeni, oko 5 minuta. U posebnoj posudi pomešajte pečurke sa ½ kašike maslinovog ulja, 1 ½ kašičice belog luka, ¼ kašičice soli i bibera. Posle 5 minuta u rerni, premestite prokelj na sredinu pleha, stavite losos na prokulice, a oko njih pečurke. Pecite dok losos ne bude gotov, povremeno mešajući pečurke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)