Terijaki sos odličan je umak kada pripremate tuneu, piletinu, ali i losos

alo.rs

10:00

Sezonski recepti 0

Fino hrskavo meso lososa u ovom jelu odlično paše uz slatko-slani terijaki sos.

Terijaki sos odličan je umak kada pripremate tuneu, piletinu, ali i losos
Shutterstock

 

Losos u terijaki sosu

Sastojci:

1 kašika med

1 kašika pirinčanog sirćeta

4 kašike belog luka

1 kašika mlevenog đumbira

1 kašika susamovog ulja

6 fileta lososa

450 g prokelja

2 kašike maslinovog ulja

1/2 kašičice soli

220 g šitake pečuraka

2 kašike terijaki sosa

Priprema:

Zagrejte rernu na 230 ˚C i stavite rešetku u sredinu. U činiji pomešajte terijaki sos, med, sirće, 1 kašičicu belog luka, đumbir i 1 kašiku maslonovog ulja. Dobijenom marinadom premažite filete lososa i marinirajte 15 minuta. U drugoj posudi pomešajte prokeljsa 1,5 kašičice belog luka, ½ kašike maslinovog ulja, ¼ kašičice soli i bibera. Nauljite pleh sa malo maslinovog ulja. Prokelj poređajte u jednom sloj i pecite dok ne porumeni, oko 5 minuta. U posebnoj posudi pomešajte pečurke sa ½ kašike maslinovog ulja, 1 ½ kašičice belog luka, ¼ kašičice soli i bibera. Posle 5 minuta u rerni, premestite prokelj na sredinu pleha, stavite losos na prokulice, a oko njih pečurke. Pecite dok losos ne bude gotov, povremeno mešajući pečurke.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading