Terijaki sos odličan je umak kada pripremate tuneu, piletinu, ali i losos
Fino hrskavo meso lososa u ovom jelu odlično paše uz slatko-slani terijaki sos.
Losos u terijaki sosu
Sastojci:
1 kašika med
1 kašika pirinčanog sirćeta
4 kašike belog luka
1 kašika mlevenog đumbira
1 kašika susamovog ulja
6 fileta lososa
450 g prokelja
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
220 g šitake pečuraka
2 kašike terijaki sosa
Priprema:
Zagrejte rernu na 230 ˚C i stavite rešetku u sredinu. U činiji pomešajte terijaki sos, med, sirće, 1 kašičicu belog luka, đumbir i 1 kašiku maslonovog ulja. Dobijenom marinadom premažite filete lososa i marinirajte 15 minuta. U drugoj posudi pomešajte prokeljsa 1,5 kašičice belog luka, ½ kašike maslinovog ulja, ¼ kašičice soli i bibera. Nauljite pleh sa malo maslinovog ulja. Prokelj poređajte u jednom sloj i pecite dok ne porumeni, oko 5 minuta. U posebnoj posudi pomešajte pečurke sa ½ kašike maslinovog ulja, 1 ½ kašičice belog luka, ¼ kašičice soli i bibera. Posle 5 minuta u rerni, premestite prokelj na sredinu pleha, stavite losos na prokulice, a oko njih pečurke. Pecite dok losos ne bude gotov, povremeno mešajući pečurke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)