Terijaki sos odličan je umak kada pripremate tuneu, piletinu, ali i losos
Fino hrskavo meso lososa u ovom jelu odlično paše uz slatko-slani terijaki sos.
Losos u terijaki sosu
Sastojci:
1 kašika med
1 kašika pirinčanog sirćeta
4 kašike belog luka
1 kašika mlevenog đumbira
1 kašika susamovog ulja
6 fileta lososa
450 g prokelja
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
220 g šitake pečuraka
2 kašike terijaki sosa
Priprema:
Zagrejte rernu na 230 ˚C i stavite rešetku u sredinu. U činiji pomešajte terijaki sos, med, sirće, 1 kašičicu belog luka, đumbir i 1 kašiku maslonovog ulja. Dobijenom marinadom premažite filete lososa i marinirajte 15 minuta. U drugoj posudi pomešajte prokeljsa 1,5 kašičice belog luka, ½ kašike maslinovog ulja, ¼ kašičice soli i bibera. Nauljite pleh sa malo maslinovog ulja. Prokelj poređajte u jednom sloj i pecite dok ne porumeni, oko 5 minuta. U posebnoj posudi pomešajte pečurke sa ½ kašike maslinovog ulja, 1 ½ kašičice belog luka, ¼ kašičice soli i bibera. Posle 5 minuta u rerni, premestite prokelj na sredinu pleha, stavite losos na prokulice, a oko njih pečurke. Pecite dok losos ne bude gotov, povremeno mešajući pečurke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
KADA PRŽITE LUK DODAJTE OVU NAMIRNICU Biće 100 puta ukusnije, tvrde kuvari
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
Komentari (0)