Jelo koje nas iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI SLANINICOM pa zapečeni u rerni

Ivana Vujnović

22:08

Sezonski recepti 0

Recept za punjeni krompir veoma je jednostavan, ali ćete kao rezultat dobiti savršen prilog koji ćete obožavati.

Jelo koje nas iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI SLANINICOM pa zapečeni u rerni
Shutterstock

 

Kompiri punjeni slaninicom

Sastojci:

4 velika krompira

200 grama slanine

50 grama rendanog sira

2 mlada luka

3 kašike pavlake

so, biber

Priprema:

Krompir dobro operite pod mlazom vode, osušite i izbušite viljuškom na nekoliko mesta. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 ºC oko sat vremena. Kad se malo prohladi, krompiru odrežite vrh i kašikom izdubite sredinu. U činiju stavite unutrašnjost krompira i dodajte sitno iseckanu slaninu koju ste prethodno propržili na tiganju, polovinu rendanog sira, sitno seckani crni luk, pavlaku, so i biber. Sve zajedno dobro izmešajte i dobijenom smesom napunite izdubljeni krompir. Pospite ostatkom sira i vratite u rernu na 5-10 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading