Ukoliko volite zovu, ali i dobru kapljicu, ovaj zova-džin će da vam ulepša veče
Bez sumnje izrada domaćeg sirupa od zoveodličan je način da se iskoriste cvetovi predivnog mirisa, ali za one koji žele da isprobaju nešto drugačije - džin s ukusom zove jednako je divna i neobična alternativa.
Džin od bazge
Sastojci:
6-8 sveže ubranih cvetova zove
1 limuna
1 kašika šećera u prahu
500 mililitara džina
Priprema:
Otresite insekte sa cveća bazge, a zatim ih stavite u veliku posudu ili teglu. Dodajte limunovu koru, šećer u prahu i prelijte ih džinom. Pokrijte posudu i ostavite je 24 sata Procedite smešu kroz filter papir za kafu, gazu ili bilo šta slično i napitak sipajte u čistu flašu. Možete poslužiti džin od bazge sa tonikom i puno leda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)