KAŠIKA ČAROLIJE Kotlić od 3 vrste mesa oporavlja telo
Idealno za zaposlene domaćice, jelo se može napraviti tokom vikenda i samo podgrejati bilo koji dan u nedelji
Sastojci
- svinjsko meso 300 g
- pileće belo meso 300g
- goveđe meso 300g
- crni luk 1 kg
- šargarepe 2 vece
- šampinjoni 1/2 paketa
- mirođija po ukusu
- lolber, peršun, celerovo lišće po ukusu
- so, biber, vegeta po ukusu
- krompir iseckan 2 kom
- smrznuto povrće za đuvec 1 kesa
- paprika, brašno, voda, zaprška
- svinjska mast 300-400g
- slaninica seckana 100 g
- koren celera 100 g
- crvena paprika 1 kom
- kisela pavlaka
Priprema:
Luk iseći na sitne kockice, pa ga staviti na već zagrejanu mast u kotlu. Posolite i dodajte povrće po ukusu, pa dinstajte 30 minuta uz povremeno dodavanje vode. Posle toga dodati slaninu, repu, pečurke i koren celera, sve iseckano na kockice, i dinstati još 10 minuta. Posle 10 minuta dodajte meso isečeno na kockice i malo prodinstajte sa povrćem.
Mesu dodati sve začine po ukusu, smesu za đuveč i krompir isečen na kockice, pa naliti vodom i pustiti da se kuva na jakoj vatri uz mešanje. Hladno poprskajte vodu, brašno i papriku, a na kraju zagrejte kotlić i dodajte jednu seckanu crvenu papriku. Poslužite sa pavlakom.
Možda vas zanima:
PRAVI KLASIK MEĐU DESERTIMA Starinska Boem torta, savršena, mekana i sočna, a ukus za pamćenje
Ko bi bolje smislio recept za savršenu tortu od žene? Onaj ko voli da jede, voli i da kuva
FANTASTIČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA I PEČENICOM Savršeno jelo kad vam se žuri ili stižu nenadani gosti
Pita je prelepa i sem navedenih sastojaka možete stavljati šta god da želite
OČARAVAJUĆA BALKANSKA JANIJA: Zaboravljeno jelo na kašiku, ukus koji budi uspomene
Idealan obrok za celu porodicu
OVAKO SU SPREMALE NAŠE BAKE Preukusni, mekani, starinski uštipci, najbolji uz domaći sir ili kajmak, ali i džem
Uštipci su omiljeni doručak mnogima, a najviše ih vole deca
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)