KAŠIKA ČAROLIJE Kotlić od 3 vrste mesa oporavlja telo

Slobodanka Ćorić

18:37

Sezonski recepti 0

Idealno za zaposlene domaćice, jelo se može napraviti tokom vikenda i samo podgrejati bilo koji dan u nedelji

čorba
Shutterstock

Sastojci 

  • svinjsko meso 300 g
  • pileće belo meso 300g
  • goveđe meso 300g
  • crni luk 1 kg
  • šargarepe 2 vece
  • šampinjoni 1/2 paketa
  • mirođija po ukusu
  • lolber, peršun, celerovo lišće po ukusu
  • so, biber, vegeta po ukusu
  • krompir iseckan 2 kom
  • smrznuto povrće za đuvec 1 kesa
  • paprika, brašno, voda, zaprška
  • svinjska mast 300-400g
  • slaninica seckana 100 g
  • koren celera 100 g
  • crvena paprika 1 kom
  • kisela pavlaka

Priprema:

Luk iseći na sitne kockice, pa ga staviti na već zagrejanu mast u kotlu. Posolite i dodajte povrće po ukusu, pa dinstajte 30 minuta uz povremeno dodavanje vode. Posle toga dodati slaninu, repu, pečurke i koren celera, sve iseckano na kockice, i dinstati još 10 minuta. Posle 10 minuta dodajte meso isečeno na kockice i malo prodinstajte sa povrćem.

Mesu dodati sve začine po ukusu, smesu za đuveč i krompir isečen na kockice, pa naliti vodom i pustiti da se kuva na jakoj vatri uz mešanje. Hladno poprskajte vodu, brašno i papriku, a na kraju zagrejte kotlić i dodajte jednu seckanu crvenu papriku. Poslužite sa pavlakom.
 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading